FIA Past Paper — Day 01

19 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Brazil Won the Football Cup for How many times?

    1. A Design and Templates
    2. B 114 Times
    3. C Pakistan International Airline
    4. D 5 times
    💡 Explanation:

    Correct answer: 5 times.

  2. Q2 Past Paper

    Zakat and Usher Ordinance Implementation year?

    1. A 1980
    2. B 1956
    3. C 1960
    4. D 1867
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1980.

  3. Q3 Past Paper

    Nisab of Gold Zakat?

    1. A 10.AH
    2. B 7 and a Half
    3. C Two Types
    4. D Hazrat Abu Talib
    💡 Explanation:

    Correct answer: 7 and a Half.

  4. Q4 Past Paper

    Rooh Ullah is the Title of?

    1. A HUD HUD
    2. B Hazrat Moosa AS
    3. C Belief On Angles
    4. D Hazrat Easa AS
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Easa AS.

  5. Q5 Past Paper

    Nehru Report Represented under the Chairmanship of?

    1. A Motilal Nehru
    2. B CPU and Main Memory
    3. C 28th August 1928
    4. D Jasmine
    💡 Explanation:

    Correct answer: Motilal Nehru.

  6. Q6 Past Paper

    Cutting the trees makes disturbance to?

    1. A Ecosystem
    2. B Run Through
    3. C Portrait
    4. D LAN
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ecosystem.

  7. Q7 Past Paper

    SAARC HQ is in?

    1. A Katmandu
    2. B Damascus
    3. C Skopje
    4. D Tarbela
    💡 Explanation:

    Correct answer: Katmandu.

  8. Q8 Past Paper

    Ninth President of Pakistan?

    1. A Hazrat Abu Bakar RA
    2. B Quaide Azam
    3. C Muslims
    4. D Muhammad Rafiiq Tarar
    💡 Explanation:

    Correct answer: Muhammad Rafiiq Tarar.

  9. Q9 Past Paper

    In Power Point First Slide name?

    1. A 96 Seats
    2. B Galileo
    3. C EID
    4. D Title slide
    💡 Explanation:

    Correct answer: Title slide.

  10. Q10 Past Paper

    Percentage of Baluchistan in total area of Pakistan?

    1. A 31.11%
    2. B 59.6%
    3. C 3.95%
    4. D 42%
    💡 Explanation:

    Correct answer: 42%.

  11. Q11 Past Paper

    Pakistan Joined CENTO in?

    1. A 1955
    2. B 1867
    3. C 2016
    4. D 1908
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1955.

  12. Q12 Past Paper

    Sir Creek Line is in between?

    1. A India and Pakistan
    2. B March 1929
    3. C Sawat
    4. D Farz e Kifaya
    💡 Explanation:

    Correct answer: India and Pakistan.

  13. Q13 Past Paper

    Biggest Cell in Human Body is?

    1. A 6TH Largest
    2. B 15TH PM of Pakistan
    3. C Ovum
    4. D 10,000 km Square
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ovum.

  14. Q14 Past Paper

    KK Aziz Wrote?

    1. A Syed Mahmud Hassan
    2. B The Making of Pakistan
    3. C Richard Nixon
    4. D Imam Abu Hanifa
    💡 Explanation:

    Correct answer: The Making of Pakistan.

  15. Q15 Past Paper

    Ctrl+Z used for?

    1. A Undo
    2. B =
    3. C 1946-1956
    4. D Indentation
    💡 Explanation:

    Correct answer: Undo.

  16. Q16 Past Paper

    Professional Social Media App is?

    1. A DROM
    2. B LinkedIn
    3. C Karakorum
    4. D Thal
    💡 Explanation:

    Correct answer: LinkedIn.

  17. Q17 Past Paper

    Rainiest place of Pakistan?

    1. A Ovum
    2. B Murree
    3. C January 2016
    4. D Little Tibet
    💡 Explanation:

    Correct answer: Murree.

  18. Q18 Past Paper

    East Pakistan new name?

    1. A Naran
    2. B Khunjrab
    3. C Bangladesh
    4. D Volatile
    💡 Explanation:

    Correct answer: Bangladesh.

  19. Q19 Past Paper

    Pakistan hockey won first gold medal in?

    1. A 1960
    2. B 1940
    3. C 1980
    4. D 2009
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1960.