FIA Past Paper — Day 02

18 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Australia won Cricket World Cup 2007 Final Against?

    1. A The Clans
    2. B USA
    3. C 27th October 1947
    4. D Srilanka
    💡 Explanation:

    Correct answer: Srilanka.

  2. Q2 Past Paper

    In 1989 Which organization came in to being?

    1. A Karakorum
    2. B Asia Pacific Economic Cooperation
    3. C Ovum
    4. D Jakarta
    💡 Explanation:

    Correct answer: Asia Pacific Economic Cooperation.

  3. Q3 Past Paper

    MB stands for?

    1. A Mega Byte
    2. B Assistant Sub Inspector
    3. C Database Management System
    4. D Pakistan Muslim League
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mega Byte.

  4. Q4 Past Paper

    Shortest Surah of Holy Quran?

    1. A Medina
    2. B Surah Kausar
    3. C Taha
    4. D Imam Muhammad Bin Yazid
    💡 Explanation:

    Correct answer: Surah Kausar.

  5. Q5 Past Paper

    Bird Mentioned in Quran?

    1. A HUD HUD
    2. B Imam Muhammad Bin Yazid
    3. C Surah Kausar
    4. D Hazrat Moosa AS
    💡 Explanation:

    Correct answer: HUD HUD.

  6. Q6 Past Paper

    Sim Stands for?

    1. A Most Significant Bit
    2. B Mega Byte
    3. C Data Definition Language
    4. D subscriber identity module
    💡 Explanation:

    Correct answer: subscriber identity module.

  7. Q7 Past Paper

    WAN and MAN are components of?

    1. A Thatha
    2. B Women's, Travelers, and Slaves
    3. C Internet
    4. D LAN
    💡 Explanation:

    Correct answer: Internet.

  8. Q8 Past Paper

    CD stands for?

    1. A Social Security System
    2. B Compact Disc
    3. C Azad Jammu and Kashmir
    4. D Internet Service Provider
    💡 Explanation:

    Correct answer: Compact Disc.

  9. Q9 Past Paper

    Quran Revealed on?

    1. A Hazrat Easa AS
    2. B 10.AH
    3. C Belief On Angles
    4. D Prophet Muhammad PBUH
    💡 Explanation:

    Correct answer: Prophet Muhammad PBUH.

  10. Q10 Past Paper

    Getting data from Different sheet is called?

    1. A 5th
    2. B Referencing
    3. C Imam Bibi
    4. D December-1916
    💡 Explanation:

    Correct answer: Referencing.

  11. Q11 Past Paper

    Standard Resolution of VGA is?

    1. A Run Through
    2. B 640X480
    3. C 510.1 million km
    4. D CPU and Main Memory
    💡 Explanation:

    Correct answer: 640X480.

  12. Q12 Past Paper

    Diameter of Compact disk is?

    1. A 2442 KM
    2. B 102 Km
    3. C 3180 km
    4. D 12 cm
    💡 Explanation:

    Correct answer: 12 cm.

  13. Q13 Past Paper

    In banks data check on the Cheque is read by the following Device?

    1. A Mathematician
    2. B Caspian Sea
    3. C MICR
    4. D Prophet Muhammad PBUH
    💡 Explanation:

    Correct answer: MICR.

  14. Q14 Past Paper

    The process to remove errors in program is called?

    1. A 10 Jan 1966
    2. B Debugging
    3. C Peking
    4. D Life after Here
    💡 Explanation:

    Correct answer: Debugging.

  15. Q15 Past Paper

    Facebook Founded in?

    1. A 2012
    2. B 385
    3. C 2004
    4. D 1905
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2004.

  16. Q16 Past Paper

    Leaders book Written by?

    1. A Sikandar Hayat
    2. B Sahi Bukhari
    3. C David Easton
    4. D Richard Nixon
    💡 Explanation:

    Correct answer: Richard Nixon.

  17. Q17 Past Paper

    Taurat Revealed on?

    1. A 44 Landlocked Countries
    2. B Hazrat Mossa AS
    3. C 6TH Largest
    4. D Mazhar Uddin Shaheed
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Mossa AS.

  18. Q18 Past Paper

    Deepest port of Pakistan?

    1. A Urdu
    2. B Gawadar
    3. C <html>
    4. D 15TH PM of Pakistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Gawadar.