FIA Past Paper — Day 21

17 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    When did Syed Ameer Ali Founded All India Muslim League in?

    1. A 1908
    2. B 1980
    3. C 2017
    4. D 1972
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1908.

  2. Q2 Past Paper

    When did Pakistan Have Won Cricket Champions Trophy?

    1. A 193
    2. B 2017
    3. C 2004
    4. D 385
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2017.

  3. Q3 Past Paper

    When did Pakistan Have won T20, World Cup?

    1. A 1932
    2. B 2006
    3. C 2009
    4. D 1956
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2009.

  4. Q4 Past Paper

    Which of the Following NABI came as merciful for whole Humankind?

    1. A Prophet Muhammad PBUH
    2. B Mathematician
    3. C Satisfy or Balanced Meal
    4. D Tokyo, Japan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Prophet Muhammad PBUH.

  5. Q5 Past Paper

    Which of the Following Topology has Multiple Connections?

    1. A Small Intestine
    2. B Volatile
    3. C BUS Topology
    4. D Bahawalpur
    💡 Explanation:

    Correct answer: BUS Topology.

  6. Q6 Past Paper

    How many Bones are in Human being?

    1. A 206
    2. B 1955
    3. C 1972
    4. D 2012
    💡 Explanation:

    Correct answer: 206.

  7. Q7 Past Paper

    The Heading and Footer is under Which TAB in MS Office?

    1. A Blue Check Mark
    2. B Insert
    3. C Debugging
    4. D Kencher Lake
    💡 Explanation:

    Correct answer: Insert.

  8. Q8 Past Paper

    Where is Tarbela Dam Situated?

    1. A Sahiwal
    2. B Skopje
    3. C Katmandu
    4. D Swabi, KPK
    💡 Explanation:

    Correct answer: Swabi, KPK.

  9. Q9 Past Paper

    What is Basic Charactestic of DRAM?

    1. A Portrait
    2. B Dhaka
    3. C Constantly Charging Input
    4. D Chemistry
    💡 Explanation:

    Correct answer: Constantly Charging Input.

  10. Q10 Past Paper

    What does DRAM stands for?

    1. A Light Emitting Diode
    2. B Agriculture Development Bank of Pakistan
    3. C Dynamic Random Access Memory
    4. D Local Development Authority
    💡 Explanation:

    Correct answer: Dynamic Random Access Memory.

  11. Q11 Past Paper

    After 1947 Which Part of Pakistan Became Separate Country?

    1. A 7th Oct 1958 By Iskandar Mirza
    2. B Iskandar Mirza
    3. C Bangladesh
    4. D Tarbela Dam
    💡 Explanation:

    Correct answer: Bangladesh.

  12. Q12 Past Paper

    Where is "Qustuntunia?

    1. A Tarbela
    2. B Sahiwal
    3. C California, USA
    4. D Turkey/ Mosern Istanbul
    💡 Explanation:

    Correct answer: Turkey/ Mosern Istanbul.

  13. Q13 Past Paper

    Who was the Closest Companion of Prophet PBUH?

    1. A Muttawa Imam Malik
    2. B Hazrat Moosa AS
    3. C 3 types
    4. D Hazrat Abu Bakar RA
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Abu Bakar RA.

  14. Q14 Past Paper

    What was first Washi's is all ABOUT?

    1. A Farz e Kifaya
    2. B External Memory
    3. C MK Gandhi
    4. D Knowledge
    💡 Explanation:

    Correct answer: Knowledge.

  15. Q15 Past Paper

    What Does CAM stands for?

    1. A Agriculture Development Bank of Pakistan
    2. B Control Unit
    3. C Grand Trunk
    4. D Computer Aided Manufacturing
    💡 Explanation:

    Correct answer: Computer Aided Manufacturing.

  16. Q16 Past Paper

    Hazrat ASMA RA was the Daughter of?

    1. A Hazrat Ismael AS
    2. B 3 types
    3. C Belief On Angles
    4. D Hazrat Abu Bakar RA
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Abu Bakar RA.

  17. Q17 Past Paper

    What Does NATO Stands for?

    1. A Internet Service Provider
    2. B Air Conditioner/Alternate Current
    3. C Oil and Gas Development Company
    4. D North Atlantic Treaty Organization
    💡 Explanation:

    Correct answer: North Atlantic Treaty Organization.