FIA Past Paper — Day 20

20 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    In the PowerPoint Ctrl+P is used for?

    1. A CPU
    2. B Print
    3. C View
    4. D Italic
    💡 Explanation:

    Correct answer: Print.

  2. Q2 Past Paper

    Namaz e Jummah is Not Obligatory for?

    1. A Small Intestine
    2. B Women's, Travelers, and Slaves
    3. C 9TH Largest hot Subtropical Desert
    4. D Sadiq wa Ameen
    💡 Explanation:

    Correct answer: Women's, Travelers, and Slaves.

  3. Q3 Past Paper

    In social media Verified accounts contains?

    1. A Dhaka
    2. B ROhi Desert
    3. C Blue Check Mark
    4. D Ribs
    💡 Explanation:

    Correct answer: Blue Check Mark.

  4. Q4 Past Paper

    HDD Stands for in Computer is?

    1. A Light Emitting Diode
    2. B Hard Disk Drive
    3. C Water and Sanitation Authority
    4. D Air Conditioner/Alternate Current
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hard Disk Drive.

  5. Q5 Past Paper

    What is Area of Sahara Desrt?

    1. A Michal W. H yong
    2. B Flowchart
    3. C Mathematician
    4. D 9.2 million km
    💡 Explanation:

    Correct answer: 9.2 million km.

  6. Q6 Past Paper

    MBA Stands for?

    1. A Oil and Gas Development Company
    2. B Data Definition Language
    3. C Pakistan International Airline
    4. D Master of Business Administration
    💡 Explanation:

    Correct answer: Master of Business Administration.

  7. Q7 Past Paper

    Hazrat UmAR RA, Accepts Islam after inspired from Surah?

    1. A HUD HUD
    2. B Prophet Muhammad PBUH
    3. C Surah Fatiha
    4. D Taha
    💡 Explanation:

    Correct answer: Taha.

  8. Q8 Past Paper

    Which of the following Country is land Locked Country?

    1. A Afghanistan
    2. B Knowledge
    3. C Debugging
    4. D Wajib
    💡 Explanation:

    Correct answer: Afghanistan.

  9. Q9 Past Paper

    Which River is known as Mother of River?

    1. A Mekong River
    2. B 640X480
    3. C LAN
    4. D Formosa
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mekong River.

  10. Q10 Past Paper

    The Food Digest in?

    1. A 21st Constitutional Amendment
    2. B Freeware
    3. C Small Intestine
    4. D Hazrat Ali RA
    💡 Explanation:

    Correct answer: Small Intestine.

  11. Q11 Past Paper

    The Synonym of Fanatic?

    1. A Hard/TOUGH
    2. B Extremist
    3. C Huge
    4. D Mild/Gentle
    💡 Explanation:

    Correct answer: Extremist.

  12. Q12 Past Paper

    What is the Rank of Thar Desert in the World?

    1. A 9TH Largest hot Subtropical Desert
    2. B Asia Pacific Economic Cooperation
    3. C Ecosystem
    4. D Run Through
    💡 Explanation:

    Correct answer: 9TH Largest hot Subtropical Desert.

  13. Q13 Past Paper

    Namaz e Janaza is?

    1. A Kabbadi
    2. B Moral Standards
    3. C Farz e Kifaya
    4. D Bahawalpur
    💡 Explanation:

    Correct answer: Farz e Kifaya.

  14. Q14 Past Paper

    Synonym of Balmy?

    1. A Lessen
    2. B Deadly
    3. C Calm/relax
    4. D Mild/Gentle
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mild/Gentle.

  15. Q15 Past Paper

    Synonym of Platitude?

    1. A Idol
    2. B Commonplace
    3. C Uproar/Outcry/Anger
    4. D Decrease /Reduce
    💡 Explanation:

    Correct answer: Commonplace.

  16. Q16 Past Paper

    Who Born Inside Kabba?

    1. A Unity, Faith, Discipline
    2. B Sawat
    3. C Hazrat Ali RA
    4. D Nov 9, 1877
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Ali RA.

  17. Q17 Past Paper

    Which Surah of the Holy Quran Considered as Preface?

    1. A 10.AH
    2. B Hazrat Abdullah
    3. C Surah Fatiha
    4. D Taha
    💡 Explanation:

    Correct answer: Surah Fatiha.

  18. Q18 Past Paper

    TikTok Invented by which Country?(China)?

    1. A 1955
    2. B 2016
    3. C 385
    4. D 2012
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2016.

  19. Q19 Past Paper

    Twitter is Used for?( to connect people and allow people to share their thoughts with a big audience)?

    1. A 280
    2. B 2016
    3. C 2006
    4. D 1936
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2006.

  20. Q20 Past Paper

    How many Pilgrimages Performed by Prophet Muhammad PBUH? (Only 1)?

    1. A 10.AH
    2. B Medina
    3. C Surah Nimal
    4. D Prophet Forgive them
    💡 Explanation:

    Correct answer: 10.AH.