FIA Past Paper — Day 23

19 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    WWW Stands for?

    1. A Heavy Transport Vehicle
    2. B Pakistan Muslim League
    3. C Assistant Sub Inspector
    4. D World Wide Web
    💡 Explanation:

    Correct answer: World Wide Web.

  2. Q2 Past Paper

    Synonym of Carnal?

    1. A Erotic/Lustful
    2. B Relaxed
    3. C Calmness/Silence/Quiet
    4. D Huge
    💡 Explanation:

    Correct answer: Erotic/Lustful.

  3. Q3 Past Paper

    Which of the Following was the 1st Muslim Scientist to collects herbs and Import it into Persia?

    1. A Abu Musa Jabir Bin Ayan
    2. B 342 Seats
    3. C 6TH Largest
    4. D Lahore Qalander
    💡 Explanation:

    Correct answer: Abu Musa Jabir Bin Ayan.

  4. Q4 Past Paper

    Which of the Following Street is famous for Stock Exchange? (Wall Street)?

    1. A Mikael
    2. B Situated in New York USA
    3. C Unity, Faith, Discipline
    4. D Hazrat Mossa AS
    💡 Explanation:

    Correct answer: Situated in New York USA.

  5. Q5 Past Paper

    What was the Mother name of Allama Iqbal?

    1. A Dhaka
    2. B Formosa
    3. C Imam Bibi
    4. D Blue Check Mark
    💡 Explanation:

    Correct answer: Imam Bibi.

  6. Q6 Past Paper

    Which of the following is the most suspended Constitution of Pakistan?

    1. A 1908
    2. B 2006
    3. C 1905
    4. D 1973
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1973.

  7. Q7 Past Paper

    The Human Heart is Secured by?

    1. A EID
    2. B <html>
    3. C January 2016
    4. D Ribs
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ribs.

  8. Q8 Past Paper

    Synonym of Profound?

    1. A Commonplace
    2. B Deep
    3. C Drunk
    4. D Mild/Gentle
    💡 Explanation:

    Correct answer: Deep.

  9. Q9 Past Paper

    The Word Nuisance is a?

    1. A AJK
    2. B Bangladesh
    3. C An Abstract Noun
    4. D Peking
    💡 Explanation:

    Correct answer: An Abstract Noun.

  10. Q10 Past Paper

    What is the Total Area of Kharan Desert? ( 8,958 km2?

    1. A Asia Pacific Economic Cooperation
    2. B AJK
    3. C Little Tibet
    4. D 3,459 sq mi
    💡 Explanation:

    Correct answer: 3,459 sq mi.

  11. Q11 Past Paper

    ISP Stands for?

    1. A Social Security System
    2. B Internet Service Provider
    3. C Agriculture Development Bank of Pakistan
    4. D Heavy Transport Vehicle
    💡 Explanation:

    Correct answer: Internet Service Provider.

  12. Q12 Past Paper

    CLI Stands for? (Caller Line Identification) or?

    1. A Dynamic Random Access Memory
    2. B Data Definition Language
    3. C Command Line Interface
    4. D Metropolitan Area Network
    💡 Explanation:

    Correct answer: Command Line Interface.

  13. Q13 Past Paper

    Which is the Time Period of 1st Generation of Computer?

    1. A Digital Memory
    2. B 1946-1956
    3. C House Building Finance Company
    4. D 1959-1965
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1946-1956.

  14. Q14 Past Paper

    In the Area of 100m Which Network may use?

    1. A Hot temperature/hot
    2. B LAN
    3. C Liaqat Ali Khan
    4. D CPU and Main Memory
    💡 Explanation:

    Correct answer: LAN.

  15. Q15 Past Paper

    MAN Stands for?

    1. A Metropolitan Area Network
    2. B Compact Disc
    3. C Assistant Sub Inspector
    4. D Tera Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: Metropolitan Area Network.

  16. Q16 Past Paper

    LAN Stands for?

    1. A Computer Aided Manufacturing
    2. B Local Area Network
    3. C Database Management System
    4. D Most Significant Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: Local Area Network.

  17. Q17 Past Paper

    Who was the Chairman of the Partition of Punjab and Bengal in 1947?

    1. A Now Bilawal Bhutto Zardari
    2. B Hazrat Abu Bakar RA
    3. C Cyrill RedCliffe
    4. D Khwaja Nizamuddin
    💡 Explanation:

    Correct answer: Cyrill RedCliffe.

  18. Q18 Past Paper

    Allama Muhammad Iqbal was Born in?

    1. A Sadiq wa Ameen
    2. B Turks
    3. C Nov 9, 1877
    4. D The Clans
    💡 Explanation:

    Correct answer: Nov 9, 1877.

  19. Q19 Past Paper

    The Second Round Table Conference was held in which of the following year?

    1. A 7 Sept 1931
    2. B 9TH Largest hot Subtropical Desert
    3. C 400,000 480 lb bales
    4. D Liaqat Ali Khan
    💡 Explanation:

    Correct answer: 7 Sept 1931.