FIA Past Paper — Day 24

35 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    In MS word the space left between the margin and the start of a paragraph is called?

    1. A Design
    2. B China
    3. C Indentation
    4. D 1946-1956
    💡 Explanation:

    Correct answer: Indentation.

  2. Q2 Past Paper

    What was the Export of Pakistan in Cotton Crop in the Year 2018-2019?

    1. A Motilal Nehru
    2. B Gawadar
    3. C 400,000 480 lb bales
    4. D Mukti Bahini
    💡 Explanation:

    Correct answer: 400,000 480 lb bales.

  3. Q3 Past Paper

    which zone remains cold throughout the year?

    1. A Naran
    2. B Battle of Khyber
    3. C Java Script
    4. D Polar Zones
    💡 Explanation:

    Correct answer: Polar Zones.

  4. Q4 Past Paper

    In Computer PROM is an Example of?

    1. A Ctrl+N
    2. B Digital Memory
    3. C Underline
    4. D Indentation
    💡 Explanation:

    Correct answer: Digital Memory.

  5. Q5 Past Paper

    In Computer EPROM Stands for?

    1. A Metropolitan Area Network
    2. B erasable programmable read-only memory
    3. C Oil and Gas Development Company
    4. D Pakistan Muslim League
    💡 Explanation:

    Correct answer: erasable programmable read-only memory.

  6. Q6 Past Paper

    MSB Stands for?

    1. A Most Significant Bit
    2. B Master in Science
    3. C Kilo Byte
    4. D Internet Protocol
    💡 Explanation:

    Correct answer: Most Significant Bit.

  7. Q7 Past Paper

    TB Stands for?

    1. A Non Align Movement
    2. B Grand Trunk
    3. C Most Significant Bit
    4. D Tera Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tera Byte.

  8. Q8 Past Paper

    The Lucknow Pact was signed between Muslim League and? (Congress)?

    1. A 2r
    2. B Baluchistan
    3. C December-1916
    4. D Farz e Kifaya
    💡 Explanation:

    Correct answer: December-1916.

  9. Q9 Past Paper

    How many Landlocked Countries are there in the world?

    1. A Mikael
    2. B 44 Landlocked Countries
    3. C Khunjrab
    4. D China and Pakistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: 44 Landlocked Countries.

  10. Q10 Past Paper

    What is the Capital of Macedonia?

    1. A Skopje
    2. B Katmandu
    3. C Swabi, KPK
    4. D Islamabad
    💡 Explanation:

    Correct answer: Skopje.

  11. Q11 Past Paper

    Synonym of Massive?

    1. A Bravery/Courage
    2. B Huge
    3. C Black Magic
    4. D Drunk
    💡 Explanation:

    Correct answer: Huge.

  12. Q12 Past Paper

    Synonym of Casual?

    1. A Relaxed
    2. B Commonplace
    3. C Bravery/Courage
    4. D Drunk
    💡 Explanation:

    Correct answer: Relaxed.

  13. Q13 Past Paper

    When Pakistan did had won the first SAARC Golf Championship against India?

    1. A 1955
    2. B 2012
    3. C 2004
    4. D 2006
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2004.

  14. Q14 Past Paper

    The Desert Between Sindh and Jehlum is?

    1. A 5 years
    2. B 10,000 km Square
    3. C 37C
    4. D Thal
    💡 Explanation:

    Correct answer: Thal.

  15. Q15 Past Paper

    Where is National Library of Pakistan?

    1. A Islamabad
    2. B Swabi, KPK
    3. C Tarbela
    4. D Ketch, Baluchistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Islamabad.

  16. Q16 Past Paper

    Who Explains Human Geography of the Nations?

    1. A China and Pakistan
    2. B Mathematician
    3. C The Urals
    4. D Carl Ritter
    💡 Explanation:

    Correct answer: Carl Ritter.

  17. Q17 Past Paper

    pituitary gland located in?

    1. A Swabi, KPK
    2. B Karachi
    3. C The Brain
    4. D Turkey/ Mosern Istanbul
    💡 Explanation:

    Correct answer: The Brain.

  18. Q18 Past Paper

    The Nevada Waterfalls is located in?

    1. A Skopje
    2. B Tarbela
    3. C Sahiwal
    4. D California, USA
    💡 Explanation:

    Correct answer: California, USA.

  19. Q19 Past Paper

    Who Won the Ghazwa e Ahzab?

    1. A Misbah Ul Haq
    2. B Mohtarma Fatima Jinnah
    3. C Sir Agha Khan
    4. D Muslims
    💡 Explanation:

    Correct answer: Muslims.

  20. Q20 Past Paper

    OGDCL Stands for?

    1. A Cable News Network
    2. B Senior Superintendent Police
    3. C Oil and Gas Development Company
    4. D Data Definition Language
    💡 Explanation:

    Correct answer: Oil and Gas Development Company.

  21. Q21 Past Paper

    What was the Old Name Of Srilanka?

    1. A Java Script
    2. B Kabbadi
    3. C Nov 9, 1877
    4. D Ceylon
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ceylon.

  22. Q22 Past Paper

    Where is Mirani DAM?

    1. A Islamabad
    2. B The Brain
    3. C Ketch, Baluchistan
    4. D London
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ketch, Baluchistan.

  23. Q23 Past Paper

    What does NADRA Stands for?

    1. A Liquid Crystal Display
    2. B National Data Base and Registration Authority
    3. C Data Definition Language
    4. D Assistant Sub Inspector
    💡 Explanation:

    Correct answer: National Data Base and Registration Authority.

  24. Q24 Past Paper

    Antonym of Abuse?

    1. A Minor
    2. B Modesty
    3. C Expand
    4. D Care/Polite
    💡 Explanation:

    Correct answer: Care/Polite.

  25. Q25 Past Paper

    Who Wave the Flag of Pakistan on 11th August 1947 in the Constituent Assembly of Pakistan?

    1. A BUS Topology
    2. B Liaqat Ali Khan
    3. C 10,000 km Square
    4. D Unity, Faith, Discipline
    💡 Explanation:

    Correct answer: Liaqat Ali Khan.

  26. Q26 Past Paper

    Where is Nuclear Power Plant of PAKISTAN?

    1. A Ketch, Baluchistan
    2. B Swabi, KPK
    3. C Peshawar
    4. D Karachi
    💡 Explanation:

    Correct answer: Karachi.

  27. Q27 Past Paper

    Which of the Following Country help to build the Gawadar Port?

    1. A River Indus
    2. B Tim Berners Lee
    3. C China
    4. D Dhaka
    💡 Explanation:

    Correct answer: China.

  28. Q28 Past Paper

    Synonym of Furor?

    1. A Bravery/Courage
    2. B Uproar/Outcry/Anger
    3. C Commonplace
    4. D Relaxed
    💡 Explanation:

    Correct answer: Uproar/Outcry/Anger.

  29. Q29 Past Paper

    Antonym of Lechery?

    1. A Expose/Neglect
    2. B Disorder
    3. C Modesty
    4. D Expand
    💡 Explanation:

    Correct answer: Modesty.

  30. Q30 Past Paper

    What is the length of Indus River?

    1. A 2442 KM
    2. B 3180 km
    3. C 8611M
    4. D 102 Km
    💡 Explanation:

    Correct answer: 3180 km.

  31. Q31 Past Paper

    Who was the Ameer e Hajj in 9th AH?

    1. A Muhammad Ali Bogra
    2. B Mohtarma Fatima Jinnah
    3. C Hazrat Abu Bakar RA
    4. D Now Bilawal Bhutto Zardari
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Abu Bakar RA.

  32. Q32 Past Paper

    Under which of the following Amendment the Military courts were formed?

    1. A Kencher Lake
    2. B Imam Bibi
    3. C December-1916
    4. D 21st Constitutional Amendment
    💡 Explanation:

    Correct answer: 21st Constitutional Amendment.

  33. Q33 Past Paper

    Who was the Captain of Pakistan Cricket Team in the World Cup 2015?

    1. A Evan Spiegel, 31, and Bobby Murphy
    2. B Khwaja Nizamuddin
    3. C Mohtarma Fatima Jinnah
    4. D Misbah ul Haq
    💡 Explanation:

    Correct answer: Misbah ul Haq.

  34. Q34 Past Paper

    How much Percentage of Population Grown in Pakistan During 2020- 2021?

    1. A 42%
    2. B 31.11%
    3. C 59.6%
    4. D 3.95%
    💡 Explanation:

    Correct answer: 3.95%.

  35. Q35 Past Paper

    What Did Prophet have done with People of Makah after the Conquest of Makkah?

    1. A Prophet Muhammad PBUH
    2. B 10.AH
    3. C Hazrat Abdullah
    4. D Prophet Forgive them
    💡 Explanation:

    Correct answer: Prophet Forgive them.