FIA Past Paper — Day 03

20 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Friendly Desert of Pakistan?

    1. A Hazrat Bilal Ra
    2. B Thar
    3. C Zakat
    4. D Kencher Lake
    💡 Explanation:

    Correct answer: Thar.

  2. Q2 Past Paper

    A Nation is Born Book is written by?

    1. A The Making of Pakistan
    2. B David Easton
    3. C Sikandar Hayat
    4. D Syed Mahmud Hassan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Syed Mahmud Hassan.

  3. Q3 Past Paper

    Bhambore Archeological Site is Located in Which Province of Pakistan?

    1. A Sindh
    2. B Ketch, Baluchistan
    3. C Katmandu
    4. D Islamabad
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sindh.

  4. Q4 Past Paper

    Muhammad Bin Ismael Wrote Which Book?

    1. A Imam Abu Hanifa
    2. B Sikandar Hayat
    3. C Sahi Bukhari
    4. D Liaqat Ali Khan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sahi Bukhari.

  5. Q5 Past Paper

    Longest River of Pakistan is?

    1. A River Indus
    2. B Venezuela
    3. C Constantly Charging Input
    4. D Output Device
    💡 Explanation:

    Correct answer: River Indus.

  6. Q6 Past Paper

    Microphone is an Example of?

    1. A ISTELAM
    2. B Caspian Sea
    3. C High Treason Case
    4. D Input Device
    💡 Explanation:

    Correct answer: Input Device.

  7. Q7 Past Paper

    Pakistan Stock Exchange were merged with other Stock Exchanges in?

    1. A 37C
    2. B USA IN Texas
    3. C January 2016
    4. D Karakorum
    💡 Explanation:

    Correct answer: January 2016.

  8. Q8 Past Paper

    Who did not took part in First Round Table Conference?

    1. A MK Gandhi
    2. B Sawat
    3. C Tim Berners Lee
    4. D Murree
    💡 Explanation:

    Correct answer: MK Gandhi.

  9. Q9 Past Paper

    Badshahi Mosque Built in Which Year?

    1. A 1908
    2. B 1940
    3. C 1673
    4. D 1932
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1673.

  10. Q10 Past Paper

    TCP stands for?

    1. A Transmission Control Protocol
    2. B Data Definition Language
    3. C Light Emitting Diode
    4. D Civil Superior Services
    💡 Explanation:

    Correct answer: Transmission Control Protocol.

  11. Q11 Past Paper

    WAPDA stands for?

    1. A Small Scale Integration
    2. B Water and Power Development Authority
    3. C Air Conditioner/Alternate Current
    4. D Complementary Metal Oxide Semiconductor
    💡 Explanation:

    Correct answer: Water and Power Development Authority.

  12. Q12 Past Paper

    Muhammad Marsi Declared as Egypt first freely elected president in which year?

    1. A 1973
    2. B 385
    3. C 2012
    4. D 2017
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2012.

  13. Q13 Past Paper

    Mangla Dam is World Largest______Dam?

    1. A The Himalayas
    2. B 6TH Largest
    3. C EID
    4. D Iskandar Mirza
    💡 Explanation:

    Correct answer: 6TH Largest.

  14. Q14 Past Paper

    CPU stands for?

    1. A Data Definition Language
    2. B Heavy Transport Vehicle
    3. C Central Processing Unit
    4. D Cable News Network
    💡 Explanation:

    Correct answer: Central Processing Unit.

  15. Q15 Past Paper

    5th President of Pakistan?

    1. A Misbah Ul Haq
    2. B Cyrill RedCliffe
    3. C Fazal Elahi Chaudhry
    4. D Nawaz Sharif
    💡 Explanation:

    Correct answer: Fazal Elahi Chaudhry.

  16. Q16 Past Paper

    Which Country got Noble Prize in 2017 in the Field of Medicine?

    1. A Lahore Qalander
    2. B An Abstract Noun
    3. C CPU and Main Memory
    4. D Michal W. H yong
    💡 Explanation:

    Correct answer: Michal W. H yong.

  17. Q17 Past Paper

    Mushraf Dismissed Which Prime Minister of Pakistan during his Marshal Law?

    1. A Muslims
    2. B Noor ul Amin
    3. C Sir Agha Khan
    4. D Nawaz Sharif
    💡 Explanation:

    Correct answer: Nawaz Sharif.

  18. Q18 Past Paper

    Shortest Tenure of Prime Minister in Pakistan?

    1. A Neapolitan Bonaparte
    2. B Noor ul Amin
    3. C Hazrat Abu Bakar RA
    4. D Misbah Ul Haq
    💡 Explanation:

    Correct answer: Noor ul Amin.

  19. Q19 Past Paper

    Total Area of Thar Desert?

    1. A Moral Standards
    2. B 3,459 sq mi
    3. C 238,254 km
    4. D January 2016
    💡 Explanation:

    Correct answer: 238,254 km.

  20. Q20 Past Paper

    Where is Prophet Muhammad PBUH Buried?

    1. A Medina
    2. B 10.AH
    3. C Hazrat Abdullah
    4. D Taha
    💡 Explanation:

    Correct answer: Medina.