FIA Past Paper — Day 04

17 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    In which Ghazwa Jews and Infidels of Makkah fought against Muslims?

    1. A Gawadar
    2. B Battle of Khyber
    3. C Blue Check Mark
    4. D 9TH Largest hot Subtropical Desert
    💡 Explanation:

    Correct answer: Battle of Khyber.

  2. Q2 Past Paper

    LED stands for?

    1. A Non Align Movement
    2. B Light Emitting Diode
    3. C Internet Service Provider
    4. D Water and Sanitation Authority
    💡 Explanation:

    Correct answer: Light Emitting Diode.

  3. Q3 Past Paper

    LCD Stands for?

    1. A Internet Protocol
    2. B Master of Business Administration
    3. C Liquid Crystal Display
    4. D Database Management System
    💡 Explanation:

    Correct answer: Liquid Crystal Display.

  4. Q4 Past Paper

    CU stands for?

    1. A Social Security System
    2. B World Wide Web
    3. C Grand Trunk
    4. D Control Unit
    💡 Explanation:

    Correct answer: Control Unit.

  5. Q5 Past Paper

    WASA stands for?

    1. A Civil Superior Services
    2. B Water and Sanitation Authority
    3. C Leg Before Wicket
    4. D Small Scale Integration
    💡 Explanation:

    Correct answer: Water and Sanitation Authority.

  6. Q6 Past Paper

    HEC stands for?

    1. A Higher Education Commission
    2. B erasable programmable read-only memory
    3. C Air Conditioner/Alternate Current
    4. D Database Management System
    💡 Explanation:

    Correct answer: Higher Education Commission.

  7. Q7 Past Paper

    Captain of Pakistan Cricket team in 2015 Cricket World Cup?

    1. A Sir Agha Khan
    2. B Misbah Ul Haq
    3. C Charles Babbage
    4. D Nawaz Sharif
    💡 Explanation:

    Correct answer: Misbah Ul Haq.

  8. Q8 Past Paper

    Total Area of Thal Desert?

    1. A 10 Jan 1966
    2. B Umm Hakim
    3. C 44.58 million km2
    4. D 10,000 km Square
    💡 Explanation:

    Correct answer: 10,000 km Square.

  9. Q9 Past Paper

    Total Area of Asia?

    1. A 9.2 million km
    2. B Pashto
    3. C Chemistry
    4. D 44.58 million km2
    💡 Explanation:

    Correct answer: 44.58 million km2.

  10. Q10 Past Paper

    CSS stands for?

    1. A Water and Sanitation Authority
    2. B Civil Superior Services
    3. C Master in Science
    4. D Master of Business Administration
    💡 Explanation:

    Correct answer: Civil Superior Services.

  11. Q11 Past Paper

    Total GDP growth of Pakistan in 2021? (?

    1. A 205,344 km
    2. B 5 years
    3. C around 1.50 percent
    4. D Tokyo, Japan
    💡 Explanation:

    Correct answer: around 1.50 percent.

  12. Q12 Past Paper

    Last Viceroy of India?

    1. A Mount Batten
    2. B Interpreter of Hadith
    3. C 5th
    4. D Portrait
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mount Batten.

  13. Q13 Past Paper

    What is Tasmia?

    1. A Constantly Charging Input
    2. B To Mention the Name of Allah, To Say Bismillah
    3. C An Abstract Noun
    4. D Umm Hakim
    💡 Explanation:

    Correct answer: To Mention the Name of Allah, To Say Bismillah.

  14. Q14 Past Paper

    Which Worship Encourages Muslims to help Poor?

    1. A 28 July 1969
    2. B Zakat
    3. C Portrait
    4. D Jakarta
    💡 Explanation:

    Correct answer: Zakat.

  15. Q15 Past Paper

    K2 Mountain Range is?

    1. A 238,254 km
    2. B 96 Seats
    3. C 10,000 km Square
    4. D Karakorum
    💡 Explanation:

    Correct answer: Karakorum.

  16. Q16 Past Paper

    Who won the Blind Cricket World Cup in 2006?

    1. A The Sultan of Oman
    2. B Noor ul Amin
    3. C Cyrill RedCliffe
    4. D Pakistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Pakistan.

  17. Q17 Past Paper

    What was the Name of Son of Abu Jahal?

    1. A Umm Hakim
    2. B Indonesia
    3. C Tokyo, Japan
    4. D Strait of Messina
    💡 Explanation:

    Correct answer: Umm Hakim.