FIA Past Paper — Day 05

15 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Abacus Computer Invented By?

    1. A Uniform Resource Locator
    2. B China
    3. C Latin Word
    4. D Tim Cranner
    💡 Explanation:

    Correct answer: China.

  2. Q2 Past Paper

    When All India Muslim League was established?

    1. A Peking
    2. B 2r
    3. C December 30, 1906
    4. D 640X480
    💡 Explanation:

    Correct answer: December 30, 1906.

  3. Q3 Past Paper

    Formula Starts in MS excel with?

    1. A Page Layout
    2. B =
    3. C Cell Merge
    4. D View
    💡 Explanation:

    Correct answer: =.

  4. Q4 Past Paper

    AC stands for?

    1. A Hard Disk Drive
    2. B Air Conditioner/Alternate Current
    3. C Non Align Movement
    4. D Liquid Crystal Display
    💡 Explanation:

    Correct answer: Air Conditioner/Alternate Current.

  5. Q5 Past Paper

    Paradise is Under ______Of Mother?

    1. A Venezuela
    2. B Sikhs
    3. C the Feet
    4. D River Indus
    💡 Explanation:

    Correct answer: the Feet.

  6. Q6 Past Paper

    Kalimullah is the Title of?

    1. A Hazrat Moosa AS
    2. B Surah Kausar
    3. C Hazrat Abu Bakar RA
    4. D Hazrat Easa AS
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Moosa AS.

  7. Q7 Past Paper

    How Many Kinds of Shirk?

    1. A Palestine
    2. B HUD HUD
    3. C 3 types
    4. D Surah Kausar
    💡 Explanation:

    Correct answer: 3 types.

  8. Q8 Past Paper

    First President of AIML?

    1. A Sir Agha Khan
    2. B Khwaja Nizamuddin
    3. C Mohtarma Fatima Jinnah
    4. D Fazal Elahi Chaudhry
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sir Agha Khan.

  9. Q9 Past Paper

    What is Literal meaning of Ahzab?

    1. A Umm Hakim
    2. B The Clans
    3. C Burma
    4. D Thatha
    💡 Explanation:

    Correct answer: The Clans.

  10. Q10 Past Paper

    What was the Father name of Prophet Muhammad PBUH?

    1. A 7 and a Half
    2. B Hazrat Abdullah
    3. C Prophet Muhammad PBUH
    4. D Shahadat
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Abdullah.

  11. Q11 Past Paper

    Full form of ADBP?

    1. A Agriculture Development Bank of Pakistan
    2. B Tera Byte
    3. C Complementary Metal Oxide Semiconductor
    4. D Water and Sanitation Authority
    💡 Explanation:

    Correct answer: Agriculture Development Bank of Pakistan.

  12. Q12 Past Paper

    Which Pass of Pakistan Connects it to China?

    1. A Jakarta
    2. B Khunjrab
    3. C Run Through
    4. D USA IN Texas
    💡 Explanation:

    Correct answer: Khunjrab.

  13. Q13 Past Paper

    Thal desert is Also known as?

    1. A Output Device
    2. B 6TH Largest
    3. C 10,000 km Square
    4. D ROhi Desert
    💡 Explanation:

    Correct answer: ROhi Desert.

  14. Q14 Past Paper

    Length of Victoria Lake?

    1. A 337 Km or 210 Miles
    2. B Tarbela Dam
    3. C India and Pakistan
    4. D Thar
    💡 Explanation:

    Correct answer: 337 Km or 210 Miles.

  15. Q15 Past Paper

    Area of Punjab?

    1. A Separation from Islam
    2. B 205,344 km
    3. C Afghanistan
    4. D <html>
    💡 Explanation:

    Correct answer: 205,344 km.