FIA Past Paper — Day 06

18 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Who Owned Snapchat?

    1. A Fazal Elahi Chaudhry
    2. B Muhammad Ali Bogra
    3. C Quaide Azam
    4. D Evan Spiegel, 31, and Bobby Murphy
    💡 Explanation:

    Correct answer: Evan Spiegel, 31, and Bobby Murphy.

  2. Q2 Past Paper

    When did Olympic was not played?

    1. A 2012
    2. B 385
    3. C 1940
    4. D 2017
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1940.

  3. Q3 Past Paper

    4th Governor General of Pakistan?

    1. A Title slide
    2. B Situated in New York USA
    3. C 44 Landlocked Countries
    4. D Iskandar Mirza
    💡 Explanation:

    Correct answer: Iskandar Mirza.

  4. Q4 Past Paper

    TB stands for In Computer?

    1. A Tera Byte
    2. B Dynamic Random Access Memory
    3. C Pakistan Muslim League
    4. D Liquid Crystal Display
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tera Byte.

  5. Q5 Past Paper

    Who was the 3rd PM of Pakistan?

    1. A Charles Babbage
    2. B Muhammad Ali Bogra
    3. C Mohtarma Fatima Jinnah
    4. D The Sultan of Oman
    💡 Explanation:

    Correct answer: Muhammad Ali Bogra.

  6. Q6 Past Paper

    Zafarullah khan was_______ Pm of Pakistan?

    1. A Satisfy or Balanced Meal
    2. B Indonesia
    3. C Burma
    4. D 15TH PM of Pakistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: 15TH PM of Pakistan.

  7. Q7 Past Paper

    Who Imposed First Martial Law in Pakistan?

    1. A USA IN Texas
    2. B Input Device
    3. C 7th Oct 1958 By Iskandar Mirza
    4. D Lawyer
    💡 Explanation:

    Correct answer: 7th Oct 1958 By Iskandar Mirza.

  8. Q8 Past Paper

    MS.c Stands for?

    1. A Dynamic Random Access Memory
    2. B Master in Science
    3. C Command Line Interface
    4. D General Post Office
    💡 Explanation:

    Correct answer: Master in Science.

  9. Q9 Past Paper

    SSP stands for?

    1. A Social Security System
    2. B Complementary Metal Oxide Semiconductor
    3. C Senior Superintendent Police
    4. D Data Definition Language
    💡 Explanation:

    Correct answer: Senior Superintendent Police.

  10. Q10 Past Paper

    Longest Tunnel of Pakistan?

    1. A Khojak Tunnel
    2. B Dhaka
    3. C 337 Km or 210 Miles
    4. D Constantly Charging Input
    💡 Explanation:

    Correct answer: Khojak Tunnel.

  11. Q11 Past Paper

    Gawadar was a gift from which President?

    1. A Fazal Elahi Chaudhry
    2. B The Sultan of Oman
    3. C Nawaz Sharif
    4. D Noor ul Amin
    💡 Explanation:

    Correct answer: The Sultan of Oman.

  12. Q12 Past Paper

    IP stands for?

    1. A Computer Aided Manufacturing
    2. B Master in Science
    3. C Very Important Person
    4. D Internet Protocol
    💡 Explanation:

    Correct answer: Internet Protocol.

  13. Q13 Past Paper

    Father of WWW?

    1. A Wajib
    2. B 9.2 million km
    3. C Tim Berners Lee
    4. D Title slide
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tim Berners Lee.

  14. Q14 Past Paper

    Oldest Capital of the World?

    1. A Islamabad
    2. B California, USA
    3. C Damascus
    4. D London
    💡 Explanation:

    Correct answer: Damascus.

  15. Q15 Past Paper

    DBMS stands for?

    1. A Agriculture Development Bank of Pakistan
    2. B Assistant Sub Inspector
    3. C Database Management System
    4. D Master of Business Administration
    💡 Explanation:

    Correct answer: Database Management System.

  16. Q16 Past Paper

    When did Pakistan became Republic?

    1. A 2009
    2. B 280
    3. C 1940
    4. D 1956
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1956.

  17. Q17 Past Paper

    Six Takbeer are in Which Prayer?

    1. A Srilanka
    2. B EID
    3. C Abu Musa Jabir Bin Ayan
    4. D Naran
    💡 Explanation:

    Correct answer: EID.

  18. Q18 Past Paper

    Which is Ternary Operator?

    1. A Java Script
    2. B India and Pakistan
    3. C <html>
    4. D France
    💡 Explanation:

    Correct answer: Java Script.