FIA Past Paper — Day 07

18 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Subtropical Desert?

    1. A Hot temperature/hot
    2. B Cotton
    3. C Zakat
    4. D CPU and Main Memory
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hot temperature/hot.

  2. Q2 Past Paper

    During Shimla agreement who was PM of India?

    1. A Sir Agha Khan
    2. B Indra Gandhi
    3. C Mohtarma Fatima Jinnah
    4. D Nawaz Sharif
    💡 Explanation:

    Correct answer: Indra Gandhi.

  3. Q3 Past Paper

    What are three tiers of Local Govt?

    1. A 7 Sept 1931
    2. B NWFP
    3. C Union Council, Tehsil Council and District Council
    4. D The Himalayas
    💡 Explanation:

    Correct answer: Union Council, Tehsil Council and District Council.

  4. Q4 Past Paper

    Who was father of Computer?

    1. A Quaide Azam
    2. B Muhammad Rafiiq Tarar
    3. C Charles Babbage
    4. D Muhammad Younas
    💡 Explanation:

    Correct answer: Charles Babbage.

  5. Q5 Past Paper

    Muhammad Ali Jinnah was a?

    1. A Design and Templates
    2. B Spreadsheet
    3. C Lawyer
    4. D Bahawalpur
    💡 Explanation:

    Correct answer: Lawyer.

  6. Q6 Past Paper

    What is the National Flower of Pakistan?

    1. A 342 Seats
    2. B Jasmine
    3. C Iskandar Mirza
    4. D Peking
    💡 Explanation:

    Correct answer: Jasmine.

  7. Q7 Past Paper

    Which was first state which acceded Pakistan?

    1. A Bahawalpur
    2. B Freeware
    3. C Spreadsheet
    4. D Tarbela Dam
    💡 Explanation:

    Correct answer: Bahawalpur.

  8. Q8 Past Paper

    PML Stands for?

    1. A Oil and Gas Development Company
    2. B Pakistan Muslim League
    3. C Computer Aided Manufacturing
    4. D National Database Registration Authority
    💡 Explanation:

    Correct answer: Pakistan Muslim League.

  9. Q9 Past Paper

    Which is World Longest Glacier?

    1. A NWFP
    2. B Tokyo, Japan
    3. C Carl Ritter
    4. D Baltoro Glacier
    💡 Explanation:

    Correct answer: Baltoro Glacier.

  10. Q10 Past Paper

    Muslim league founded in 1906, in which city?

    1. A Motilal Nehru
    2. B Peshawar
    3. C France
    4. D Dhaka
    💡 Explanation:

    Correct answer: Dhaka.

  11. Q11 Past Paper

    Main Cause fall of Muslims?

    1. A ISTELAM
    2. B Separation from Islam
    3. C 96 Seats
    4. D Mekong River
    💡 Explanation:

    Correct answer: Separation from Islam.

  12. Q12 Past Paper

    Largest Dam in Pakistan is?

    1. A Tarbela Dam
    2. B High Treason Case
    3. C Peshawar
    4. D January 2016
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tarbela Dam.

  13. Q13 Past Paper

    Angel appointed on Rain?

    1. A EID
    2. B Small Intestine
    3. C Mikael
    4. D Peshawar
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mikael.

  14. Q14 Past Paper

    Taqwa Means?

    1. A Motilal Nehru
    2. B Input Device
    3. C Love for Allah/ Conscious and Cognizant of GOD
    4. D Design and Templates
    💡 Explanation:

    Correct answer: Love for Allah/ Conscious and Cognizant of GOD.

  15. Q15 Past Paper

    Loud Speaker is?

    1. A An Abstract Noun
    2. B 3,459 sq mi
    3. C 15TH PM of Pakistan
    4. D Output Device
    💡 Explanation:

    Correct answer: Output Device.

  16. Q16 Past Paper

    Cease fire Line converted in to line of Control in?

    1. A 1955
    2. B 1980
    3. C 1972
    4. D 2004
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1972.

  17. Q17 Past Paper

    Largest Ocean in the World?

    1. A Pacific Ocean
    2. B LinkedIn
    3. C Sawat
    4. D Karakorum
    💡 Explanation:

    Correct answer: Pacific Ocean.

  18. Q18 Past Paper

    Tenure of Pakistan Chief Ministers in Office?

    1. A 5 years
    2. B Battle of Khyber
    3. C Galileo
    4. D Kabbadi
    💡 Explanation:

    Correct answer: 5 years.