FIA Past Paper — Day 08

20 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    LDA stands for?

    1. A Heavy Transport Vehicle
    2. B Most Significant Bit
    3. C Azad Jammu and Kashmir
    4. D Local Development Authority
    💡 Explanation:

    Correct answer: Local Development Authority.

  2. Q2 Past Paper

    Taiwan New Name?

    1. A Constantly Charging Input
    2. B Spreadsheet
    3. C 37C
    4. D Formosa
    💡 Explanation:

    Correct answer: Formosa.

  3. Q3 Past Paper

    Who was Considered Man of Destiny?

    1. A Muhammad Rafiiq Tarar
    2. B Neapolitan Bonaparte
    3. C Fazal Elahi Chaudhry
    4. D Nawaz Sharif
    💡 Explanation:

    Correct answer: Neapolitan Bonaparte.

  4. Q4 Past Paper

    What is meant by contagious Zone?

    1. A Kencher Lake
    2. B An Abstract Noun
    3. C Ch Rehmat Ali in 1933
    4. D A zone contiguous to a territorial sea of a coastal State
    💡 Explanation:

    Correct answer: A zone contiguous to a territorial sea of a coastal State.

  5. Q5 Past Paper

    Olympic 2020 was held in?

    1. A Tokyo, Japan
    2. B AJK
    3. C 7th Oct 1958 By Iskandar Mirza
    4. D 37C
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tokyo, Japan.

  6. Q6 Past Paper

    OS stands for?

    1. A Assistant Sub Inspector
    2. B Non Align Movement
    3. C Operating System
    4. D Most Significant Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: Operating System.

  7. Q7 Past Paper

    KB stands for?

    1. A Kilo Byte
    2. B Database Management System
    3. C Compact Disc
    4. D North Atlantic Treaty Organization
    💡 Explanation:

    Correct answer: Kilo Byte.

  8. Q8 Past Paper

    Printer is an?

    1. A Output Device
    2. B the Feet
    3. C Peking
    4. D Haripur
    💡 Explanation:

    Correct answer: Output Device.

  9. Q9 Past Paper

    Gmail is?

    1. A Kencher Lake
    2. B Email Service
    3. C Peking
    4. D Ribs
    💡 Explanation:

    Correct answer: Email Service.

  10. Q10 Past Paper

    Ctrl+U is used for?

    1. A Latin Word
    2. B Ctrl+N
    3. C Bold the Word
    4. D Underline
    💡 Explanation:

    Correct answer: Underline.

  11. Q11 Past Paper

    Ctrl+B is used to?

    1. A Latin Word
    2. B Ctrl+K
    3. C View
    4. D Bold the Word
    💡 Explanation:

    Correct answer: Bold the Word.

  12. Q12 Past Paper

    Data Cannot be Stored Permanently in?

    1. A RAM
    2. B 5th
    3. C Lahore Qalander
    4. D Hot temperature/hot
    💡 Explanation:

    Correct answer: RAM.

  13. Q13 Past Paper

    URL stand for?

    1. A Paste
    2. B House Building Finance Company
    3. C Uniform Resource Locator
    4. D Web browser
    💡 Explanation:

    Correct answer: Uniform Resource Locator.

  14. Q14 Past Paper

    When Did Nawaz Sharif Became PM for the First time?

    1. A Peshawar
    2. B Turkey
    3. C 1990-1993
    4. D March 1929
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1990-1993.

  15. Q15 Past Paper

    Highest Non Military Award?

    1. A Sitarae Basalat
    2. B Jasmine
    3. C 337 Km or 210 Miles
    4. D Mukti Bahini
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sitarae Basalat.

  16. Q16 Past Paper

    Kati Bander port is in?

    1. A Thatha
    2. B Jakarta
    3. C 400,000 480 lb bales
    4. D The Himalayas
    💡 Explanation:

    Correct answer: Thatha.

  17. Q17 Past Paper

    What is the Highest Cricket Score of Pakistan against Bangladesh?

    1. A 1973
    2. B 1867
    3. C 385
    4. D 1955
    💡 Explanation:

    Correct answer: 385.

  18. Q18 Past Paper

    Silk Road is between?

    1. A China and Pakistan
    2. B RAM
    3. C Knowledge
    4. D River Indus
    💡 Explanation:

    Correct answer: China and Pakistan.

  19. Q19 Past Paper

    Eid Prayer is?

    1. A Wajib
    2. B Kencher Lake
    3. C 9TH Largest hot Subtropical Desert
    4. D MK Gandhi
    💡 Explanation:

    Correct answer: Wajib.

  20. Q20 Past Paper

    Which Country of the following is not among SAARC nations?

    1. A Moral Standards
    2. B 640X480
    3. C Battle of Khyber
    4. D Turkey
    💡 Explanation:

    Correct answer: Turkey.