FIA Past Paper — Day 11

19 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    MSB stands for?

    1. A Tera Byte
    2. B Hard Disk Drive
    3. C Most Significant Byte
    4. D Small Scale Integration
    💡 Explanation:

    Correct answer: Most Significant Byte.

  2. Q2 Past Paper

    Cache memory is used between?

    1. A Imam Bibi
    2. B CPU and Main Memory
    3. C Murree
    4. D Volatile
    💡 Explanation:

    Correct answer: CPU and Main Memory.

  3. Q3 Past Paper

    Marie Curie Awarded with Nobel Prize in which of the Following Field?

    1. A Abu Musa Jabir Bin Ayan
    2. B Tarbela Dam
    3. C Urdu
    4. D Chemistry
    💡 Explanation:

    Correct answer: Chemistry.

  4. Q4 Past Paper

    International Criminal Police adopted its Current Name "Interpol" in which of the following Year?

    1. A 2004
    2. B 1905
    3. C 1956
    4. D 2017
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1956.

  5. Q5 Past Paper

    The Country which was not the member of Interpol at the time of its establishment?

    1. A Peshawar
    2. B USA
    3. C 9.2 million km
    4. D January 2016
    💡 Explanation:

    Correct answer: USA.

  6. Q6 Past Paper

    How does Root Tag Shows in HTML?

    1. A Life after Here
    2. B Bangladesh
    3. C <html>
    4. D 96 Seats
    💡 Explanation:

    Correct answer: <html>.

  7. Q7 Past Paper

    Who was the Author of Book Political System?

    1. A The Making of Pakistan
    2. B Sikandar Hayat
    3. C David Easton
    4. D Imam Abu Hanifa
    💡 Explanation:

    Correct answer: David Easton.

  8. Q8 Past Paper

    Water Mark is present in which Tab of MS word?

    1. A =
    2. B Design
    3. C House Building Finance Company
    4. D Bold the Word
    💡 Explanation:

    Correct answer: Design.

  9. Q9 Past Paper

    Who was Pakistan Charismatic Leader?

    1. A Quaide Azam
    2. B Misbah Ul Haq
    3. C Pakistan
    4. D Sir Agha Khan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Quaide Azam.

  10. Q10 Past Paper

    Synonym of Fortitude?

    1. A Relaxed
    2. B Deadly
    3. C Bravery/Courage
    4. D fight/Fist Fight
    💡 Explanation:

    Correct answer: Bravery/Courage.

  11. Q11 Past Paper

    Synonym of Pacify?

    1. A Idol
    2. B Erotic/Lustful
    3. C Extremist
    4. D Calm/relax
    💡 Explanation:

    Correct answer: Calm/relax.

  12. Q12 Past Paper

    Synonym of Dauntless?

    1. A Erotic/Lustful
    2. B Calm/relax
    3. C Idol
    4. D Fearless/Determined
    💡 Explanation:

    Correct answer: Fearless/Determined.

  13. Q13 Past Paper

    Synonym of Brawl?

    1. A Fearless/Determined
    2. B fight/Fist Fight
    3. C Mild/Gentle
    4. D Calmness/Silence/Quiet
    💡 Explanation:

    Correct answer: fight/Fist Fight.

  14. Q14 Past Paper

    Synonym of Fatigue?

    1. A Tiredness
    2. B Extremist
    3. C Commonplace
    4. D Relaxed
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tiredness.

  15. Q15 Past Paper

    SRAM is used for?

    1. A Separation from Islam
    2. B Register
    3. C Flowchart
    4. D Kencher Lake
    💡 Explanation:

    Correct answer: Register.

  16. Q16 Past Paper

    GPO stands for?

    1. A Internet Service Provider
    2. B Central Processing Unit
    3. C General Post Office
    4. D Tera Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: General Post Office.

  17. Q17 Past Paper

    Who wrote Muhammad Ali Jinnah and Creation of Pakistan Book?

    1. A Sahi Bukhari
    2. B Syed Mahmud Hassan
    3. C David Easton
    4. D Sikandar Hayat
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sikandar Hayat.

  18. Q18 Past Paper

    Who ruled Ottoman Empire?

    1. A Turks
    2. B Venezuela
    3. C The Urals
    4. D Input Device
    💡 Explanation:

    Correct answer: Turks.

  19. Q19 Past Paper

    Sibi is in which Province?

    1. A Hazrat Ali RA
    2. B Referencing
    3. C Insert
    4. D Baluchistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Baluchistan.