FIA Past Paper — Day 12

20 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Deforestation main Cause is?

    1. A Tokyo, Japan
    2. B 2r
    3. C Agricultural Land Expansion
    4. D Ecosystem
    💡 Explanation:

    Correct answer: Agricultural Land Expansion.

  2. Q2 Past Paper

    SSS stands for?

    1. A Senior Superintendent Police
    2. B Social Security System
    3. C Water and Sanitation Authority
    4. D Operating System
    💡 Explanation:

    Correct answer: Social Security System.

  3. Q3 Past Paper

    What is the height of Nanga Parbat?

    1. A 8126m
    2. B 12 cm
    3. C 102 Km
    4. D 2442 KM
    💡 Explanation:

    Correct answer: 8126m.

  4. Q4 Past Paper

    What is the meaning of an Idiom " Square Meal"?

    1. A Flowchart
    2. B Asia Pacific Economic Cooperation
    3. C Satisfy or Balanced Meal
    4. D Strait of Messina
    💡 Explanation:

    Correct answer: Satisfy or Balanced Meal.

  5. Q5 Past Paper

    First Book of Hadith was compiled by?

    1. A Medina
    2. B Palestine
    3. C Prophet Forgive them
    4. D Muttawa Imam Malik
    💡 Explanation:

    Correct answer: Muttawa Imam Malik.

  6. Q6 Past Paper

    Pakistan Name was coined by?

    1. A Ch Rehmat Ali in 1933
    2. B Wajib
    3. C Situated in New York USA
    4. D Life after Here
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ch Rehmat Ali in 1933.

  7. Q7 Past Paper

    Bangladesh came into existence with which of the following movement?

    1. A Caspian Sea
    2. B Debugging
    3. C Mukti Bahini
    4. D 9.2 million km
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mukti Bahini.

  8. Q8 Past Paper

    Total Area of the World is?

    1. A Asia Pacific Economic Cooperation
    2. B Srilanka
    3. C China
    4. D 510.1 million km
    💡 Explanation:

    Correct answer: 510.1 million km.

  9. Q9 Past Paper

    What is the Rank of Pakistan in terms of Population in the World?

    1. A 5th
    2. B Title slide
    3. C An Abstract Noun
    4. D <html>
    💡 Explanation:

    Correct answer: 5th.

  10. Q10 Past Paper

    Who gave the title to Muhammad Ali Jinnah as "The Quaid e Azam?

    1. A River Indus
    2. B Mazhar Uddin Shaheed
    3. C China and Pakistan
    4. D 37C
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mazhar Uddin Shaheed.

  11. Q11 Past Paper

    Which of the Following Country has more Involvement in Interpol?

    1. A Markhor
    2. B France
    3. C Ceylon
    4. D AJK
    💡 Explanation:

    Correct answer: France.

  12. Q12 Past Paper

    Among People of Makkah Muhammad PBUH known as?

    1. A Ch Rehmat Ali in 1933
    2. B Sadiq wa Ameen
    3. C 28th August 1928
    4. D Debugging
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sadiq wa Ameen.

  13. Q13 Past Paper

    Sunan Ibne Majja is a book of Hadith Compiled by?

    1. A PBUH
    2. B Imam Muhammad Bin Yazid
    3. C Medina
    4. D Hazrat Ismael AS
    💡 Explanation:

    Correct answer: Imam Muhammad Bin Yazid.

  14. Q14 Past Paper

    Second Generation of Computer Era?

    1. A Uniform Resource Locator
    2. B Ctrl+N
    3. C 1959-1965
    4. D Cell Merge
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1959-1965.

  15. Q15 Past Paper

    Height of K2 is?

    1. A 8611M
    2. B 12 cm
    3. C 3180 km
    4. D 102 Km
    💡 Explanation:

    Correct answer: 8611M.

  16. Q16 Past Paper

    Nehru Report was published on?

    1. A Markhor
    2. B Abu Musa Jabir Bin Ayan
    3. C Sadiq wa Ameen
    4. D 28th August 1928
    💡 Explanation:

    Correct answer: 28th August 1928.

  17. Q17 Past Paper

    ZabiUllah is the title of?

    1. A Hazrat Ismael AS
    2. B Belief On Angles
    3. C Palestine
    4. D 3 types
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Ismael AS.

  18. Q18 Past Paper

    Prophet?

    1. A PBUH
    2. B Surah Nimal
    3. C HUD HUD
    4. D Shahadat
    💡 Explanation:

    Correct answer: PBUH.

  19. Q19 Past Paper

    Bangladeshi Economist Who won the Nobel Prize in 2006?

    1. A Charles Babbage
    2. B Muhammad Younas
    3. C The Sultan of Oman
    4. D Sir Agha Khan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Muhammad Younas.

  20. Q20 Past Paper

    How many Countries are the members of UN?

    1. A 193
    2. B 206
    3. C 2004
    4. D 385
    💡 Explanation:

    Correct answer: 193.