FIA Past Paper — Day 15

18 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Synonym of Indolence is?

    1. A Calmness/Silence/Quiet
    2. B Idol
    3. C Decrease /Reduce
    4. D Deadly
    💡 Explanation:

    Correct answer: Idol.

  2. Q2 Past Paper

    1st Country to Introduce Antibodies against Covid 19 was?

    1. A China
    2. B Liaqat Ali Khan
    3. C Ceylon
    4. D Khunjrab
    💡 Explanation:

    Correct answer: China.

  3. Q3 Past Paper

    Hazrat Ali RA was the son of?

    1. A Belief On Angles
    2. B Medina
    3. C 10.AH
    4. D Hazrat Abu Talib
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Abu Talib.

  4. Q4 Past Paper

    Which one of the following is MS EXCEL Command?

    1. A Ctrl+N
    2. B Underline
    3. C Cell Merge
    4. D Design
    💡 Explanation:

    Correct answer: Cell Merge.

  5. Q5 Past Paper

    Changing Orientation of page to Portrait or landscape in MS Word is called?

    1. A Web browser
    2. B Page Layout
    3. C Tim Cranner
    4. D Underline
    💡 Explanation:

    Correct answer: Page Layout.

  6. Q6 Past Paper

    The Normal Temperature of Human Body is? (98.6F?

    1. A Title slide
    2. B 37C
    3. C Baltoro Glacier
    4. D Sawat
    💡 Explanation:

    Correct answer: 37C.

  7. Q7 Past Paper

    Which of the Following is Not Including in Ashra Mubashra?

    1. A Hazrat Bilal Ra
    2. B Interpreter of Hadith
    3. C Haripur
    4. D 3,459 sq mi
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Bilal Ra.

  8. Q8 Past Paper

    AJK stands for?

    1. A Most Significant Byte
    2. B Heavy Transport Vehicle
    3. C Liquid Crystal Display
    4. D Azad Jammu and Kashmir
    💡 Explanation:

    Correct answer: Azad Jammu and Kashmir.

  9. Q9 Past Paper

    SSI stands for?

    1. A erasable programmable read-only memory
    2. B Computer Aided Manufacturing
    3. C Small Scale Integration
    4. D Mega Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: Small Scale Integration.

  10. Q10 Past Paper

    Macros Option in MS word are Present in which of the following TAB?

    1. A View
    2. B China
    3. C =
    4. D Web browser
    💡 Explanation:

    Correct answer: View.

  11. Q11 Past Paper

    When Hindi Urdu Controversy did took place?

    1. A 2017
    2. B 1867
    3. C 2009
    4. D 1673
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1867.

  12. Q12 Past Paper

    Dhaka Formerly Called?

    1. A Design and Templates
    2. B 3,459 sq mi
    3. C India and Pakistan
    4. D Jahangir Nagar
    💡 Explanation:

    Correct answer: Jahangir Nagar.

  13. Q13 Past Paper

    Whos Discovered the Sun Spots?

    1. A 37C
    2. B MICR
    3. C Constantly Charging Input
    4. D Galileo
    💡 Explanation:

    Correct answer: Galileo.

  14. Q14 Past Paper

    Synonym of inebriated?

    1. A Hard/TOUGH
    2. B Relaxed
    3. C Grant
    4. D Drunk
    💡 Explanation:

    Correct answer: Drunk.

  15. Q15 Past Paper

    Antonym of Erratic?

    1. A Expose/Neglect
    2. B Minor
    3. C Modesty
    4. D Predictable
    💡 Explanation:

    Correct answer: Predictable.

  16. Q16 Past Paper

    Shortcut for creating a new document in MS word?

    1. A Tim Cranner
    2. B Bold the Word
    3. C Ctrl+N
    4. D Undo
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ctrl+N.

  17. Q17 Past Paper

    We should not _________our Friends?

    1. A CPU and Main Memory
    2. B EID
    3. C Run Through
    4. D 238,254 km
    💡 Explanation:

    Correct answer: Run Through.

  18. Q18 Past Paper

    The Largest Manmade Lake in Pakistan is?

    1. A Sitarae Basalat
    2. B Chemistry
    3. C Kencher Lake
    4. D Register
    💡 Explanation:

    Correct answer: Kencher Lake.