FIA Past Paper — Day 16

19 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Who is the Author of Book Kitab ul Athar?

    1. A Syed Mahmud Hassan
    2. B Imam Abu Hanifa
    3. C Sahi Bukhari
    4. D Richard Nixon
    💡 Explanation:

    Correct answer: Imam Abu Hanifa.

  2. Q2 Past Paper

    Artificial Intelligence is Associated with which Generation?

    1. A Debugging
    2. B Afghanistan
    3. C DROM
    4. D 5th
    💡 Explanation:

    Correct answer: 5th.

  3. Q3 Past Paper

    Which Strait Separates Italy from Cecilia?

    1. A Java Script
    2. B Afghanistan
    3. C Tokyo, Japan
    4. D Strait of Messina
    💡 Explanation:

    Correct answer: Strait of Messina.

  4. Q4 Past Paper

    What is known as Brain of the Computer?

    1. A Underline
    2. B CPU
    3. C Digital Memory
    4. D Latin Word
    💡 Explanation:

    Correct answer: CPU.

  5. Q5 Past Paper

    The word Computer is derived from?

    1. A Latin Word
    2. B Paste
    3. C Page Layout
    4. D Underline
    💡 Explanation:

    Correct answer: Latin Word.

  6. Q6 Past Paper

    When did INIDA Annexed Kashmir?

    1. A 1990-1993
    2. B France
    3. C 10 Jan 1966
    4. D 27th October 1947
    💡 Explanation:

    Correct answer: 27th October 1947.

  7. Q7 Past Paper

    Who is the Current Foreign Minister of Pakistan? (Shah Mehmood Qureshi)?

    1. A Nawaz Sharif
    2. B Muslims
    3. C Now Bilawal Bhutto Zardari
    4. D Misbah ul Haq
    💡 Explanation:

    Correct answer: Now Bilawal Bhutto Zardari.

  8. Q8 Past Paper

    CCTV Stands for?

    1. A Water and Sanitation Authority
    2. B Closed Circuit Television
    3. C North Atlantic Treaty Organization
    4. D Local Development Authority
    💡 Explanation:

    Correct answer: Closed Circuit Television.

  9. Q9 Past Paper

    Which Country Withdrawn from UN 1965?

    1. A Baluchistan
    2. B Bahawalpur
    3. C 9TH Largest hot Subtropical Desert
    4. D Indonesia
    💡 Explanation:

    Correct answer: Indonesia.

  10. Q10 Past Paper

    Pakistan Neighbor Land locked Country?

    1. A Dhaka
    2. B Afghanistan
    3. C Mikael
    4. D MK Gandhi
    💡 Explanation:

    Correct answer: Afghanistan.

  11. Q11 Past Paper

    Which Country won 221 Medals in Commonwealth Games?

    1. A the Feet
    2. B 1990-1993
    3. C Australia
    4. D LinkedIn
    💡 Explanation:

    Correct answer: Australia.

  12. Q12 Past Paper

    Total Length of CPEC Project is Approximately is?

    1. A 2442 KM
    2. B 8126m
    3. C 102 Km
    4. D 12 cm
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2442 KM.

  13. Q13 Past Paper

    Synonym of Alleviate is?

    1. A Fearless/Determined
    2. B Huge
    3. C Lessen
    4. D fight/Fist Fight
    💡 Explanation:

    Correct answer: Lessen.

  14. Q14 Past Paper

    When did Social Media App Tiktok Founded?

    1. A 2017
    2. B 1673
    3. C 1905
    4. D 2016
    💡 Explanation:

    Correct answer: 2016.

  15. Q15 Past Paper

    The Old name of Beijing is?

    1. A India and Pakistan
    2. B Kencher Lake
    3. C Thar
    4. D Peking
    💡 Explanation:

    Correct answer: Peking.

  16. Q16 Past Paper

    HTV stands for?

    1. A Heavy Transport Vehicle
    2. B Dynamic Random Access Memory
    3. C Pakistan International Airline
    4. D Higher Education Commission
    💡 Explanation:

    Correct answer: Heavy Transport Vehicle.

  17. Q17 Past Paper

    CMOS stands for?

    1. A Complementary Metal Oxide Semiconductor
    2. B Senior Superintendent Police
    3. C Kilo Byte
    4. D Hard Disk Drive
    💡 Explanation:

    Correct answer: Complementary Metal Oxide Semiconductor.

  18. Q18 Past Paper

    When did Sudan Joined Arab League?

    1. A 2012
    2. B 280
    3. C 1956
    4. D 1908
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1956.

  19. Q19 Past Paper

    Christians Population Percentage in the world is?

    1. A 59.6%
    2. B 31.11%
    3. C 42%
    4. D 3.95%
    💡 Explanation:

    Correct answer: 31.11%.