FIA Past Paper — Day 17

19 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    NADRA Stands for?

    1. A Oil and Gas Development Company
    2. B National Database Registration Authority
    3. C Water and Sanitation Authority
    4. D Master in Science
    💡 Explanation:

    Correct answer: National Database Registration Authority.

  2. Q2 Past Paper

    The Lake Jackson is in?

    1. A EID
    2. B Mikael
    3. C USA IN Texas
    4. D Bangladesh
    💡 Explanation:

    Correct answer: USA IN Texas.

  3. Q3 Past Paper

    The largest Lake in the World is?

    1. A Caspian Sea
    2. B Sawat
    3. C 44 Landlocked Countries
    4. D Jahangir Nagar
    💡 Explanation:

    Correct answer: Caspian Sea.

  4. Q4 Past Paper

    What is the Abbreviation of NAM?

    1. A Tera Byte
    2. B Non Align Movement
    3. C Civil Superior Services
    4. D Kilo Byte
    💡 Explanation:

    Correct answer: Non Align Movement.

  5. Q5 Past Paper

    Which Surah of the Holy Quran has Bismillah Twice?

    1. A Surah Fatiha
    2. B Muttawa Imam Malik
    3. C Two Types
    4. D Surah Nimal
    💡 Explanation:

    Correct answer: Surah Nimal.

  6. Q6 Past Paper

    Literal Meaning of Akhirat?

    1. A Markhor
    2. B Internet
    3. C Haripur
    4. D Life after Here
    💡 Explanation:

    Correct answer: Life after Here.

  7. Q7 Past Paper

    Abbreviation of ASI is?

    1. A Tera Byte
    2. B Azad Jammu and Kashmir
    3. C Local Area Network
    4. D Assistant Sub Inspector
    💡 Explanation:

    Correct answer: Assistant Sub Inspector.

  8. Q8 Past Paper

    How many Times Pakistan elected in Human Right Council Since its Establishment in 2006?

    1. A Underline
    2. B Pakistan
    3. C 114 Times
    4. D 5 Times
    💡 Explanation:

    Correct answer: 5 Times.

  9. Q9 Past Paper

    Who was the second PM of Pakistan?

    1. A Now Bilawal Bhutto Zardari
    2. B Khwaja Nizamuddin
    3. C The Sultan of Oman
    4. D Muhammad Rafiiq Tarar
    💡 Explanation:

    Correct answer: Khwaja Nizamuddin.

  10. Q10 Past Paper

    Prime minister of Pakistan during 1953 to 1955 was?

    1. A Sir Agha Khan
    2. B Muhammad Ali Bogra
    3. C Noor ul Amin
    4. D Now Bilawal Bhutto Zardari
    💡 Explanation:

    Correct answer: Muhammad Ali Bogra.

  11. Q11 Past Paper

    How many Miles or KM Tarbela is Away from Islamabad?

    1. A 102 Km
    2. B 8611M
    3. C 8126m
    4. D 2442 KM
    💡 Explanation:

    Correct answer: 102 Km.

  12. Q12 Past Paper

    What is the Shortcut key to put Hyperlink in MS Word?

    1. A Uniform Resource Locator
    2. B Bold the Word
    3. C Web browser
    4. D Ctrl+K
    💡 Explanation:

    Correct answer: Ctrl+K.

  13. Q13 Past Paper

    KhanPur Dam is Situated near?

    1. A Turks
    2. B Thar
    3. C Haripur
    4. D Pashto
    💡 Explanation:

    Correct answer: Haripur.

  14. Q14 Past Paper

    The Sawat Valley Became Part of Pakistan in?

    1. A Naran
    2. B Java Script
    3. C 6TH Largest
    4. D 28 July 1969
    💡 Explanation:

    Correct answer: 28 July 1969.

  15. Q15 Past Paper

    The Skardu is also Called?

    1. A Jahangir Nagar
    2. B Asia Pacific Economic Cooperation
    3. C Debugging
    4. D Little Tibet
    💡 Explanation:

    Correct answer: Little Tibet.

  16. Q16 Past Paper

    The Most Precious gemstone Emerald found in which of the following Place?

    1. A Mikael
    2. B Sawat
    3. C 6TH Largest
    4. D Cotton
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sawat.

  17. Q17 Past Paper

    Saif ul Malook is near?

    1. A Asia Pacific Economic Cooperation
    2. B Naran
    3. C 7 Sept 1931
    4. D Cotton
    💡 Explanation:

    Correct answer: Naran.

  18. Q18 Past Paper

    The Line known as Durand line is in between?

    1. A Run Through
    2. B 96 Seats
    3. C Pakistan and Afghanistan
    4. D USA
    💡 Explanation:

    Correct answer: Pakistan and Afghanistan.

  19. Q19 Past Paper

    Pakistan Forest Institution located in?

    1. A Peshawar
    2. B California, USA
    3. C Damascus
    4. D Ketch, Baluchistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Peshawar.