FIA Past Paper — Day 18

18 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Bala Hisar Fort was built by Mughal Emperor Babar in?

    1. A Uniform Resource Locator
    2. B Imam Bibi
    3. C Peshawar
    4. D ISTELAM
    💡 Explanation:

    Correct answer: Peshawar.

  2. Q2 Past Paper

    Saidu Sharif is a Lake in?

    1. A NWFP
    2. B Portrait
    3. C Baluchistan
    4. D Sadiq wa Ameen
    💡 Explanation:

    Correct answer: NWFP.

  3. Q3 Past Paper

    The British Empire took Peshawar from?

    1. A Knowledge
    2. B 96 Seats
    3. C Sikhs
    4. D Turkey
    💡 Explanation:

    Correct answer: Sikhs.

  4. Q4 Past Paper

    When did Guddu Barrage was Completed?

    1. A 1956
    2. B 1932
    3. C 1905
    4. D 1973
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1932.

  5. Q5 Past Paper

    How many Articles are Present in 1973 Constitution?

    1. A 280
    2. B 1972
    3. C 1908
    4. D 1955
    💡 Explanation:

    Correct answer: 280.

  6. Q6 Past Paper

    How much land of Pakistan is covered with Mountains?

    1. A 61%
    2. B 59.6%
    3. C 8.23%
    4. D 31.11%
    💡 Explanation:

    Correct answer: 61%.

  7. Q7 Past Paper

    National Assembly Comprises on?

    1. A Khunjrab
    2. B 342 Seats
    3. C 9.2 million km
    4. D 6TH Largest
    💡 Explanation:

    Correct answer: 342 Seats.

  8. Q8 Past Paper

    Which Function of Computer Used in WORLD WIDE WEB?

    1. A Uniform Resource Locator
    2. B Web browser
    3. C CPU
    4. D Ctrl+K
    💡 Explanation:

    Correct answer: Web browser.

  9. Q9 Past Paper

    The Term VIP stands for?

    1. A erasable programmable read-only memory
    2. B Very Important Person
    3. C Database Management System
    4. D Pakistan International Airline
    💡 Explanation:

    Correct answer: Very Important Person.

  10. Q10 Past Paper

    PIA Stands for?

    1. A Hard Disk Drive
    2. B Local Area Network
    3. C Pakistan International Airline
    4. D Oil and Gas Development Company
    💡 Explanation:

    Correct answer: Pakistan International Airline.

  11. Q11 Past Paper

    The Highest Waterfall is in which of the Following Country?

    1. A Hot temperature/hot
    2. B Galileo
    3. C Thatha
    4. D Venezuela
    💡 Explanation:

    Correct answer: Venezuela.

  12. Q12 Past Paper

    When did Quaid E Azam Presented his 14 Points?

    1. A March 1929
    2. B 1990-1993
    3. C BUS Topology
    4. D Michal W. H yong
    💡 Explanation:

    Correct answer: March 1929.

  13. Q13 Past Paper

    Batavia was the Old Name of?

    1. A Sadiq wa Ameen
    2. B Jakarta
    3. C Thatha
    4. D Baltoro Glacier
    💡 Explanation:

    Correct answer: Jakarta.

  14. Q14 Past Paper

    HBFC stand for?

    1. A Ctrl+K
    2. B House Building Finance Company
    3. C 1959-1965
    4. D Indentation
    💡 Explanation:

    Correct answer: House Building Finance Company.

  15. Q15 Past Paper

    Sindh was separated from Bombay in?

    1. A 1936
    2. B 1972
    3. C 2009
    4. D 2016
    💡 Explanation:

    Correct answer: 1936.

  16. Q16 Past Paper

    Abu Al wafa was from? (Iran)?

    1. A Sitarae Basalat
    2. B Mathematician
    3. C Constantly Charging Input
    4. D 238,254 km
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mathematician.

  17. Q17 Past Paper

    Pakistan is heart of Asia Book Written By?

    1. A Liaqat Ali Khan
    2. B Syed Mahmud Hassan
    3. C Sahi Bukhari
    4. D The Making of Pakistan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Liaqat Ali Khan.

  18. Q18 Past Paper

    DDL Stands for?

    1. A Data Definition Language
    2. B Internet Protocol
    3. C Azad Jammu and Kashmir
    4. D Grand Trunk
    💡 Explanation:

    Correct answer: Data Definition Language.