FIA Past Paper — Day 19

19 questions from the FIA recruitment test (SI, ASI, Constable, LDC, UDC) conducted by Virtual University. Click Show Answer on any question to reveal the correct option.

📄 Real Past-Paper Questions
  1. Q1 Past Paper

    Which of the Following Crop is known as Silver Fiber of Pakistan?

    1. A Cotton
    2. B Jasmine
    3. C AJK
    4. D Kabbadi
    💡 Explanation:

    Correct answer: Cotton.

  2. Q2 Past Paper

    Abacus Computer was invented by?

    1. A CPU
    2. B Tim Cranner
    3. C Undo
    4. D 1959-1965
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tim Cranner.

  3. Q3 Past Paper

    Where is the Biggest Hydro Electric Power Station in Pakistan?

    1. A The Brain
    2. B Tarbela
    3. C California, USA
    4. D Islamabad
    💡 Explanation:

    Correct answer: Tarbela.

  4. Q4 Past Paper

    Shortcut Key CTRL+I used for?

    1. A Italic
    2. B Latin Word
    3. C Uniform Resource Locator
    4. D Tim Cranner
    💡 Explanation:

    Correct answer: Italic.

  5. Q5 Past Paper

    The Youngest Mountain Range are?

    1. A 21st Constitutional Amendment
    2. B Murree
    3. C The Himalayas
    4. D Knowledge
    💡 Explanation:

    Correct answer: The Himalayas.

  6. Q6 Past Paper

    The Oldest Mountains are situated in which of the following country? (Russia )?

    1. A 44.58 million km2
    2. B Naran
    3. C The Urals
    4. D Situated in New York USA
    💡 Explanation:

    Correct answer: The Urals.

  7. Q7 Past Paper

    The Muhaddith means?

    1. A RAM
    2. B Interpreter of Hadith
    3. C Bahawalpur
    4. D Liaqat Ali Khan
    💡 Explanation:

    Correct answer: Interpreter of Hadith.

  8. Q8 Past Paper

    Hazrat Ruqayyah RA was Married to which Khalifa?

    1. A Hazrat Usman RA
    2. B HUD HUD
    3. C Hazrat Abu Talib
    4. D Belief On Angles
    💡 Explanation:

    Correct answer: Hazrat Usman RA.

  9. Q9 Past Paper

    What was the Old Name of Myanmar?

    1. A Burma
    2. B Chemistry
    3. C India and Pakistan
    4. D Peking
    💡 Explanation:

    Correct answer: Burma.

  10. Q10 Past Paper

    How many Times Bismillah Comes in the Holy Quran?

    1. A 5 Times
    2. B 114 Times
    3. C 5 times
    4. D Java Script
    💡 Explanation:

    Correct answer: 114 Times.

  11. Q11 Past Paper

    How Many Members are in the United Nations?

    1. A 193
    2. B 1980
    3. C 1956
    4. D 1867
    💡 Explanation:

    Correct answer: 193.

  12. Q12 Past Paper

    The Second Belief Of Islam is?

    1. A 7 and a Half
    2. B Belief On Angles
    3. C 10.AH
    4. D Hazrat Ismael AS
    💡 Explanation:

    Correct answer: Belief On Angles.

  13. Q13 Past Paper

    Which is not a part of Internet?

    1. A Java Script
    2. B Portrait
    3. C DROM
    4. D 3,459 sq mi
    💡 Explanation:

    Correct answer: DROM.

  14. Q14 Past Paper

    Services Sector Contribution in the GDP of Pakistan?

    1. A 59.6%
    2. B 61%
    3. C 42%
    4. D 31.11%
    💡 Explanation:

    Correct answer: 59.6%.

  15. Q15 Past Paper

    Synonym of Vouchsafe is?

    1. A Calmness/Silence/Quiet
    2. B Black Magic
    3. C Erotic/Lustful
    4. D Grant
    💡 Explanation:

    Correct answer: Grant.

  16. Q16 Past Paper

    Synonym of dwindle is?

    1. A Relaxed
    2. B Deep
    3. C Calmness/Silence/Quiet
    4. D Decrease /Reduce
    💡 Explanation:

    Correct answer: Decrease /Reduce.

  17. Q17 Past Paper

    Synonym of necromancy is?

    1. A Relaxed
    2. B Idol
    3. C Calm/relax
    4. D Black Magic
    💡 Explanation:

    Correct answer: Black Magic.

  18. Q18 Past Paper

    The First Pakistani Women who Participated in the Presidential Elections of Pakistan?

    1. A Fazal Elahi Chaudhry
    2. B Pakistan
    3. C Mohtarma Fatima Jinnah
    4. D Muslims
    💡 Explanation:

    Correct answer: Mohtarma Fatima Jinnah.

  19. Q19 Past Paper

    The Shortcut key Ctrl+V is used for?

    1. A CPU
    2. B Bold the Word
    3. C Paste
    4. D Print
    💡 Explanation:

    Correct answer: Paste.